Skip to main content

avansa midden zuid west-vlaanderenSedert 11 februari 2021 spreken we niet meer over Vormingplus: vanaf nu is het Avansa.  De Bibliotheek en Mondiale Raad Kuurne zijn partner van Avansa in het kader van de vormingsreeks rond duurzaam omgaan met ICT.

De nieuwe naam klinkt activerend en de baseline verwijst naar een proces, naar verandering. We gaan samen naar beter. En beter is niet altijd méér, maar kan ook minder, of gewoon anders zijn.

Centraal in het logo staat een niet mis te verstaan streepje. Een linkje zeg maar, want Avansa gelooft sterk in de kracht van verbinding. Samen naar een duurzame, inclusieve, solidaire en democratische samenleving!

Avansa is een pluralistische sociaal-culturele organisatie, met aandacht voor actualiteit, maatschappelijke kwesties, vorming in de vrije tijd.  Focus op individuele problemen tillen zij op richting samenlevingsvraagstukken en positieve oplossingen. “Betekenisvol en zorgzaam leven” is volgens Avansa ook toekomstgericht leven in verbinding en in solidariteit met anderen.

Dit zijn de hefbomen voor duurzame verbinding uit hun missie en visie:

  1. Zorgzame samenleving: wij zorgen, dus wij zijn
  2. Armoede: in een welvarende samenleving beëindig je armoede met alle middelen
  3. Superdiversiteit: in een open organisatie en samenleving neemt iedereen deel
  4. Duurzaamheid: zorgen voor morgen

Bron: Avansa