Skip to main content

Delen doet goed

De campagne van Broederlijk Delen loopt dit jaar van woensdag 17 februari tot en met zondag 4 april 2021

60 jaar delen en herverdelen

In 2021 viert Broederlijk Delen zijn zestigste verjaardag. Zestig jaar solidair tegen armoede en onrecht. Maar ook zestig jaar opkomen voor verandering. Die strijd wil men niet loslaten. De roep naar verandering klinkt vandaag luider dan ooit.

We botsen overal op dezelfde grenzen. De grenzen van onze planeet, de grenzen van ons economisch model. Overal ter wereld worden bestaande systemen in vraag gesteld, worden oplossingen gezocht voor problemen die ons allemaal aangaan. Klimaatopwarming, sociale ongelijkheid, armoede…

Het antwoord van broederlijk delen op deze problemen is, net als zestig jaar geleden, delen en herverdelen. Want er is genoeg voor iedereen. Maar we moeten ons er van bewust zijn dat niet iedereen een eerlijk aandeel in handen heeft. En dat wie teveel heeft, het misschien met minder zal moeten doen. Zodat iedereen kan leven met genoeg.

Delen als hefboom voor systeemverandering

Broederlijk Delen kiest voor een alternatieve manier van ontwikkeling. Een ambitieus plan, dat uitgaat van een ingrijpende systeemverandering en een nieuwe manier van leven.​ Je leest er alles over in het achtergronddossier. Er is ook een korte samenvatting voorzien in de campagnekrant.

Bron: Broederlijk Delen

Blog tags