Overslaan en naar de inhoud gaan

 

900 soorten van Kuurne
Foto: Natuurpunt De Vlasbek

Biodiversiteit is belangrijk om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te bereiken en de opwarming van de aarde te beperken.  Helaas staat die door toedoen van de mens, wereldwijd onder druk.  In december 2022 organiseerden de Verenigde Naties een conferentie over biodiversiteit.  Daar werden internationale afspraken gemaakt om de biodiversiteit te beschermen.  Maar biodiversiteit gaat evenzeer over de verscheidenheid aan leven in onze gemeente, jouw achtertuin.  Alle levende wezens op een bepaalde plek tellen mee, zowel dieren planten als micro-organismen.

In het kader van 900 jaar Kuurne gaat Natuurpunt De Vlasbek gans het jaar op zoek naar wat vliegt, kruipt, groeit en bloeit in de Kuurnse gebiedjes. Met de app ObsIdentify wordt determineren zo veel makkelijker, en met de app ObsMapp sla je al je waarnemingen op.

Er volgen nog een aantal activiteiten in samenwerking met de gemeente Kuurne, waar het een en ander uitgelegd wordt.  Hou hun facebookpagina in de gaten voor updates, soorten in de kijker, aankondigingen van activiteiten... Veel zoekplezier naar de 900 Soorten van Kuurne!

Hoe voer je waarnemingen in?