Overslaan en naar de inhoud gaan

Wil je info ontvangen over de geplande busreis naar het red star line museum?

In het kader van het project "Mensen onderweg", planden de mondiale raden van Harelbeke, Kortrijk en Kuurne een bezoek aan het Red Star Line Museum in Antwerpen.  Aanvankelijk was dit gepland op 24 oktober 2020, maar tot nader order kan je het museum niet meer in groep bezoeken.  Van zodra dit wel weer mogelijk is, wordt een nieuwe datum geprikt.  

In de historische loodsen van de legendarische rederij met de rode ster in de vlag, is het Red Star Line Museum gevestigd. Hier wordt het verhaal verteld van de miljoenen Europeanen die moedig of wanhopig genoeg waren om hun oude leven achter te laten, op zoek naar een beter bestaan. Via een emotionele rollercoaster van hoge verwachtingen en diepe teleurstellingen, jagende adrenaline en slapeloze nachten gaat het richting droom die werkelijkheid wordt. Of niet. De voormalige havenloodsen van Red Star Line zijn de perfecte plek om de verhalen van talloze reizigers tastbaar en zichtbaar te maken. In deze inspirerende omgeving worden hun dromen en verzuchtingen tot leven gewekt.

Red Star Line Museum is een reis naar het verleden en een ontmoeting met het heden. Migratie mag ondertussen een ander gezicht hebben gekregen, de menselijke kant van migratie is tijdloos en universeel.